Απώλειες για τον Dow - Οδεύει για την χειρότερη εβδομάδα της 9ετίας

Σημαντικές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall, μια μέρα μετά τη βουτιά 1.000 μονάδων που κατέγραψε ο Dow. Ο βιομηχανικός δείκτης οδεύει για τη χειρότερη εβδομάδα εδώ και 9 χρόνια.

Ενώ νωρίτερα οι κύριοι δείκτες κατέγραφαν άνοδο, στη συνέχεια γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο. Αναλυτικά, ο Dow -1,98% στις 23.387 μονάδες, ο S&P -1,73% στις 2.536 μονάδες και ο Nasdaq -2,02% στις 6.640 μονάδες.

Ο Dow πριν από λίγο έχανε πάνω από 400 μονάδες ενώ μέχρι στιγμής έχει κινηθεί σε εύρος

700 μονάδων.

«Αυτό που συμβαίνει είναι η κατανόηση ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει κι ότι πλησιάζει το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης που είχαμε συνηθίσει από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας» ανέφερε ο Jim Bianco, επικεφαλής της Bianco Research.

Η καθοδική πορεία στη Wall ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο Dow σημείωσε πτώση 666 μονάδων καθώς ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση, πυροδότησαν φόβους για την άνοδο του πληθωρισμού. Οι απώλειες επιδεινώθηκαν τη Δευτέρα με την απόδοση των δεκαετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων να σημειώνει υψηλό τετραετίας με αποτέλεσμα «βουτιά» 1.175 μονάδων για τον Dow, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο νευρικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα