Ρεκόρ για τον Nasdaq λόγω Amazon

Μικτά πρόσημα στη Wall την Τετάρτη μετά τις ανησυχίες που διατύπωσε η Fed για τον αντίκτυπο της απότομης ανόδου των αγορών στην οικονομία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,27%, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,08% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07%.

Αναλυτικά, ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ λόγω της ανόδου της Amazon

κατά 1,46%.

Ο Dow Jones υποχώρησε 64 μονάδες με τη μετοχή της Johnson & Johnson να καταγράφει απώλειες 0,76%.

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα στη δημοσιοποίηση των πρακτικών Fed καθώς αγωνιούν για το αν τελικά θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα εξέφρασε ανησυχία για τις ανισορροπίες της αγοράς και το ενδεχόμενο διόρθωσης των αποτιμήσεων.

Η Fed επέλεξε να μην αυξήσει τα επιτόκια κατά την προηγούμενη συνεδρίασή της όπως αναμενόταν, αλλά τα μέλη της ανέφεραν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων στο μέλλον. Οι αγορές εκτιμούν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν τον Δεκέμβριο.

Η Kathy Jones, υψηλόβαθμο στέλεχος της Charles Schwab τόνισε ότι « Στη Fed επιθυμούν να αυξήσουν τα επιτόκια και ανησυχούν ότι αν οι τιμές των τίτλων συνεχίσουν να αυξάνονται, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φούσκα που θα σπάσει». «Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούν να αναβάσουν τον πληθωρισμό» πρόσθεσε.

Οι απώλειες των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών συγκρατήθηκαν, καθώς σημαντικές εταιρείες ανέφεραν υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Η Deere ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και τζίρο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 4,17%. Η Deere εξέδωσε επίσης ισχυρή πρόβλεψη κερδοφορίας για το επόμενο οικονομικό έτος.

Η HP Enterprise ανακοίνωσε επίσης ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα, αλλά η μετοχή της υποχώρησε 7,16%, αφού η CEO της Meg Whitman ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα