Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Ανοδικά έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street καθώς οι επενδυτές κατάφεραν και δεν επηρεάσθηκαν από το ενδεχόμενο για κυβερνητικό «shutdown».

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,12% στις 26.048 μονάδες, ο S&P 500 +0,44% στις 2.810 μονάδες και ο Nasdaq +0,55% στις 7.336 μονάδες.

Ο S&P 500 κατέγραψε ρεκόρ με τον κλάδο των αναγκαίων καταναλωτικών αγαθών να έχει τις καλύτερη επίδοση. Ρεκόρ κατέγραψε και ο Nasdaq.

«Η

προοπτική ενός "λουκέτου" στην κυβέρνηση δεν αποθαρρύνει τους επενδυτές» δήλωσε ο Mike Loewengart, υψηλόβαθμο στέλεχος του E-Trade.

Να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ λήγει η προσωρινή χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και για να μην επέλθει «λουκέτο» πρέπει να περάσει έκτακτη νομοθεσία από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο για την συνέχιση της χρηματοδότησης και την Παρασκευή θα τεθεί στην κρίση της Γερουσίας όπου απαιτούνται 60 ψήφοι.

Όπως έγινε γνωστό το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να εξασφαλίσει ψήφους Δημοκρατικών γερουσιαστών για να περάσει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό.Εάν τελικά πραγματοποιηθεί «παύση λειτουργίας», εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι θα τεθούν σε αναγκαστική αργία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των στρατιωτικών, ενώ τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα