Ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν στην πρόοδο των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,4% στην αρχή της συνεδρίασης, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,68% στο άνοιγμα, ενώ ο DAX στη Γερμανία κέρδισε 0,61%. Στη Γαλλία,

ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,82%.

Κέρδη καταγράφει και ο ευρωπαϊκός Νότος, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 0,98% και τον ισπανικό IBEX 35 κατά 0,60%.

Οι παράγοντες της αγοράς έστρεψαν την προσοχή τους στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, αφού οι φόβοι για πιθανή ύφεση των ΗΠΑ έθεσαν τις παγκόσμιες μετοχές υπό πίεση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα ξεκίνησαν ξανά τις εμπορικές συνομιλίες, ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang δεσμεύθηκε την Πέμπτη να ανοίξει περαιτέρω την πρόσβαση στην αγορά σε ξένες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Και την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin δήλωσε ότι είχε ένα «παραγωγικό δείπνο εργασίας» με Κινέζους αξιωματούχους την προηγούμενη νύχτα.

Στην Ευρώπη, το Brexit παραμένει πηγή ανησυχίας, καθώς το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο για τη συμφωνία αποχώρησης της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εντείνεται. Η Μέι πρόκειται να θέσει την συμφωνία διαζυγίου σε ψηφοφορία για άλλη μια φορά την Παρασκευή – η οποία έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τους Βρετανούς βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα