Ράλι στις ευρωαγορές καθώς ο κίνδυνος Brexit μειώνεται

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στις ευρωαγορές, καθώς μειώνονται οι φόβοι για πιθανό Brexit, τρεις ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Οι παγκόσμιες αγορές αντιδρούν θετικά στις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και δείχνουν προβάδισμα στο Brimain έπειτα και από τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού την προηγούμενη

βδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 2,69% στις 334 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 2,01% στις 6.142 μονάδες, κατά 2,57% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.302 μονάδες και κατά 2,76% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.898 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 2,73% στις 8.591 μονάδες και ο FTSE MIB του Μιλάνου καταγράφει άνοδο 2,30% στις 17.313.

Η βρετανική λίρα σημειώνει άνοδο φθάνοντας τα 1,4568 δολάρια σε σύγκριση με τα επίπεδα της τάξεως του $1,40 που ήταν την περασμένη Πέμπτη. Επίσης, ανοδικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου που οφείλεται εν μέρει στην εξασθένηση του δολαρίου.

Στο ταμπλό, τα υψηλότερα κέρδη καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της Royal Bank of Scotland να ενισχύονται κατά 7,2% και τις μετοχές της ιταλικής UniCredit να σημειώνουν άνοδο κατά 6,3% μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας Corrado Passera να διορίζεται νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Παράλληλα, οι μετοχές της Volkswagen σημειώνουν κέρδη 4,35% αφότου η JPMorgan έθεσε τιμή-στόχο για τη μετοχή.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αύξηση της τάξης του 0,4% σημείωσε τον Μάιο ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία, λόγω της ανόδου κατά 0,7% των τιμών στον κλάδο της ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα