Ράλι στην Ευρώπη – Άνοδος για δολάριο, αποδόσεις ομολόγων

Οι ευρωαγορές άνοιξαν με άνοδο αποφεύγοντας να ακολουθήσουν την καθοδική πορεία των ασιατικών αγορών, εν μέσω μιας ανόδου στις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και του δολαρίου, γεγονός που αυξάνει τη διάθεση για ρίσκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 1,2%, ενώ στις επιμέρους αγορές, ο FTSE100 στο +1%, o DAX στο +1,10%, o CAC40 με άνοδο 1,31%, o IBEX35 στο +0,77, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο +1,15%

Ο δείκτης του δολαρίου διαπραγματευόταν νωρίτερα κοντά το 99,579, με άνοδο 0,52% στον απόηχο ενός sell off στα αμερικανικά

ομόλογα με αποδόσεις στα 10ετή αυξημένες κατά 2,2%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.
Στο μεταξύ, οι υψηλότερες αποδόσεις και η προοπτική μιας αύξησης των επιτοκίων βοήθησαν τον τραπεζικό και τον χρηματοοικονομικό τομέα να επιδείξουν ισχυρές επιδόσεις νωρίς το πρωί στα ταμπλό.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Siemens συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική Mentor Graphics για 4,5 δισ. δολ, στέλνοντας τις μετοχές της γερμανικής εταιρείας σε υψηλότερα επίπεδα.

Η DCC που διαπραγματεύεται στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της θα είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις κια ανακοίνωσε το κλείσιμο συμφωνίας για την εξαγορά της Gaz Européen έναντι τιμήματος 110 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της είχε άνοδο 8,6%.

Η μετοχή της σουηδικής εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia έκανε ράλι άνω του 16% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να συγχωνευθεί με τη νορβηγική Lindorff.

Η γερμανική RWE είχε άνοδο μετά τις δηλώσεις ότι τα ετήσια κέρδη της θα είναι στο ανώτερο επίπεδο των προβλέψεών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα