Ράλι για τις μετοχές της Σαουδικής Αραβίας – Ποιας άλλης χώρας γίνονται πιο ελκυστικές

Ακριβότερες σε σχέση με αυτές των ανταγωνιστών της γίνονται οι μετοχές της Σαουδικής Αραβίας, παίρνοντας ώθηση από το πρόσφατο ράλι στις τιμές του πετρελαίου.

Οι μετοχές του βασιλείου έχουν ενισχυθεί φέτος κατά 7,6%, διευρύνοντας τα κέρδη τους μαζί με το πετρέλαιο, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα να διατηρήσει την παραγωγή εν πολλοίς αμετάβλητη. Η κίνηση αυτή ώθησε τον δείκτη Tadawul σε κέρδη

19 φορές υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και κατά 27% υψηλότερα από τον δείκτη MSCI για τις αναδυόμενες αγορές.

Κι ενώ τα κέρδη αποτελούν ένα σημάδι αυξανόμενης εμπιστοσύνης ότι η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας που εξαρτάται από το πετρέλαιο μπορεί να βελτιωθεί μετά τη μεγάλη πτώση των τιμών του αργού πέρυσι, ένα πιο διατηρήσιμο ράλι μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Οι μετοχές της Ρωσίας (άλλη μια οικονομία που στηρίζεται στο πετρέλαιο) μπορεί να αποδειχθούν πιο ελκυστικές γιατί έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα μιας πιθανής ανατίμησης του νομίσματος, όπως αναφέρουν αναλυτές.

Οι υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο αποτελούν «κλειδί» για τα έσοδα της Σ. Αραβίας σε μια συγκυρία που η πανδημία έχει επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα.

Αναλυτές από την Goldman Sachs μέχρι την JPMorgan Chase & Co. αναβάθμισαν τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις τους για το μπρεντ μετά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, με την τελευταία να προβλέπει ότι το μπρεντ θα φτάσει στα 80 δολ/βαρέλι μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου.

Το μπρεντ ενισχύθηκε πάνω από τα 71 δολ/βαρέλι σήμερα Δευτέρα μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αργού στον πλανήτη. Πάντως η παραγωγή φαίνεται ότι έμεινε ανεπηρέαστη από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο Λονδίνο ενισχύθηκαν κατά 2,1% στα 70,81 δολάρια, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν ενισχυθεί κατά 4,9%.

Διαβάστε ακόμη:

Ολιβιέ Ντασό: Ο κληρονόμος των rafale με την ελληνική καταγωγή – Θρήνος στη Γαλλία για τον θάνατό του (vid)

Τα «στοιχήματα» του Μαξίμου και η απόφαση για το lockdown

Ανοίγει η ατζέντα για τα υδατοδρόμια Αττικής-Αργοσαρωνικού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράλι, Σαουδικής Αραβίας – Ποιας,rali, saoudikis aravias – poias