Ράλι για τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τη σκυτάλη έχουν λάβει σήμερα, Πέμπτη, τα ομόλογα του ευρώ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, πως το βασικό επιτόκιο δανεισμού είναι «ελαφρώς πιο κάτω» από την εκτίμηση για το επίπεδο που ούτε πιέζει ούτε ευνοεί μία υγιή οικονομία.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Πάουελ, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων κινείται σε πολύ θετικό κλίμα, αφού πολλοί επενδυτές εξέλαβαν την παρατήρηση αυτή ως σήμα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed

στο εξής δεν θα είναι τόσο επιθετικές όσο είχε αρχικά σχεδιάσει η τράπεζα.

Τα ελληνικά ομόλογα στηρίζονται από το πιο θετικό διεθνές περιβάλλον, αλλά και τις προσδοκίες ότι θα δοθούν λύση στα προβλήματα των τραπεζών. Η απόδοση του 10ετούς διολισθαίνει περί τις 12:30 κατά 1,18% και διαμορφώνεται στο 4,28%.

Σταθεροποιητικά κινείται και το ιταλικό 10ετές, υποχωρώντας κατά 0,03% στο 3,26, ενώ η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς διολισθαίνει επίσης στο 0,32%, τρεις μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Οι αποδόσεις των γαλλικών και ολλανδικών ομολόγων 10ετους διάρκειας επίσης υποχωρούν κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,716% και 0,472% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα