Ράλι για στερλίνα μετά την «αποφυγή» άτακτου Brexit

Ράλι της τάξεως του 1,5% πραγματοποιεί η στερλίνα σε σχέση με ευρώ/δολάριο, στον απόηχο της υπερψήφισης αποφυγής ενός ενδεχόμενου «άτακτου» (no-deal) Brexit.

Η ισοτιμία ευρώ/λίρας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0,8501 EUR/GBP με το ευρώ να υποχωρεί κατά 1,54%.

Οι πολιτικές εξελίξεις γύρω από το Brexit έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τον όγκο συναλλαγών σε προθεσμιακά συμβόλαια και συμβόλαια options σε στερλίνα, μία ημέρα αφότου το βρετανικό Κοινοβούλιο είπε ηχηρό «όχι» στη συμφωνία της πρωθυπουργού, Τερέζας Μέι, για το Brexit.

Σε

μια ημέρα που χαρακτηρίσθηκε από ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας για το βρετανικό νόμισμα, ο όγκος συναλλαγών σε παράγωγα και options στερλίνας στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου(CME) -ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο- απογειώθηκε σε περισσότερα από 375.000 συμβόλαια, στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 και στον πέμπτο μεγαλύτερο όγκο από την ημερομηνία δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, τον Ιούνιο του 2019.

Η στερλίνα εμφανίζει πολύ έντονες διακυμάνσεις τις τελευταίες 48 ώρες, με την ισοτιμία της μεταξύ 1,30 και 1,33 έναντι του δολαρίου, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των επενδυτών για την έκβαση του Brexit, λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική προθεσμία της 29ης Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα