Ράλι «ανακούφισης» για τα ελληνικά ομόλογα μετά τη Μάλτα

Ράλι «ανακούφισης» καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, μετά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Μάλτας την Παρασκευή. Μετά την αναζωπύρωση των φόβων για επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, η κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη καθιστά πιο αισιόδοξους τους επενδυτές ότι θα υπάρξει εγκαίρως συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ως αποτέλεσμα, η απόδοση της ελληνικής 10ετίας υποχωρεί κατά 0,24% στο 6,768% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 7,527%.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού

ομολόγου

Υποστηρικτικά λειτουργεί και η έκθεση της JP Morgan για την Ελλάδα. Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος εξετάζει τρία σενάρια, με το κεντρικό εξ αυτών να προβλέπει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η επιστροφή των τεχνικών ομάδων στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση λεπτομερειών που θα στηρίξουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement-SLA).

«Εάν είμαστε σωστοί», τονίζεται στην έκθεση της τράπεζας, «τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα υπάρχει μεγάλη πρόοδος, με την εξής χρονολογική σειρά: Υπογραφή της SLA, ψήφιση στην ελληνική Βουλή των συμφωνηθέντων μέτρων και, τελικά, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με διασφάλιση των μελλοντικών εκταμιεύσεων και περισσότερες λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους».

Ταυτόχρονα και βάσει αυτού του σεναρίου, θα ακολουθήσει ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το πιθανότερο εντός του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα