Κάηκαν σπίτια στον Κάλαμο - εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Η πυρκαγιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη διάσταση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια που απειλήθηκαν. Αδιευκρίνιστος -ακόμα- αριθμός οικιών έχουν καεί από τη φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις

πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

Προληπτικά εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις Kinderland και Αναγέννηση.

Κάτοικοι της περιοχής που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έλεγαν ότι τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης τους από αεροπλάνα. Άλλοι, που μίλησαν στο protothema.gr, κατήγγειλαν ότι η φωτιά είναι προϊόν εμπρησμού, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις από γκαζάκια.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν εγκαταλείψει α σπίτια τους και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ άλλοι έχουν βρει καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους. Δεν είναι λίγοι, δε, εκείνοι που έχουν ξεσπάσει σε κλάματα, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα