Διευρύνουν τις απώλειες οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες - Σε ιστορικό χαμηλό η Deutsche Bank

Στο κόκκινο άνοιξε την εβδομάδα η Ευρώπη, ακολοιυθώντας πορεία παράλληλη με την Ασία νωρίτερα και με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης των χωρών του ΟΠΕΚ στην Αλγερία, αλλά και με το πολιτικό θερμόμετρο στις ΗΠΑ να ανεβάζει απόψε η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν

ότι οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο σε ό,τι αφορά τα ποσοστά δημοφιλίας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EUROSTOXX600 με πτώση λίγο νωρίτερα κατά 1,51%, κινληθηκε από το άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος με όλους του τομείς , αλλά και τιυς βασικούς δείκτες να σημειώνουν απώλειες.

Η εικόνα των μεγαλύτερων δεικτών πριν από λίγο:


Η μετοχή της Deutsche Bank μετρά σοβαρές απώλειες πάνω από 6%, μετά την είδηση που μετέδωσε το Focus, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παροχής κρατικής βοήθειας προς τη Νο1 τράπεζα της Γερμανίας και τα σενάρια για το πρώτο bail in στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, να πληθαίνουν. Μαζί με τη μετοχή της DB συμπαρασύρεται και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης και κυρίως οι ιταλικές και οι ισπανικές τράπεζες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου. Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕ συνεδριάζουν ατύπως στο περιθώριο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ στην Αλγερία για να συζητήσουν την πιθανότητα παγώματος της παραγωγής. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης.
.Την Παρασκευή, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά τις πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία είχε συμφωνήσει να μειώσει την παραγωγή αν έπραττε το ίδιο και το Ιράκ. Ωστόσο, οι τιμές έκαναν βουτιά 4% όταν Σαουδάραβας αξιωματούχος, υπό τον καθεστώς ανωνυμίας, προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Στα επιχειρηματικά νέα, οι μετοχές του Twitter είχαν την Παρασκευή την καλύτερη ημέρα επιδόσεων από την εποχή της αρχικής δημόσιας προσφοράς, λόγω των συζητήσεων για την πιθανότητα αγοράς από την Salesforce ή τη Google. Οι μετοχές της Lanxess σημείωσαν άνοδο 5,5% κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ενώ ο όμιλος τροφίμων Aryzta σημείωσε απώλειες 3,5% μετά την ανακοίνωση ότι τα υφιστάμενα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση.

Στην Ιταλία, ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την τελική ημερομηνία του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα αναμένεται η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, το απόγευμα, ενώπιον του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το γερμανικό ινστιτούτο Ifo δημοσιεύει την τελευταία του έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα