Πτωτικά η Ευρώπη με focus στο πετρέλαιο

Σε αρνητικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στη συνεχιζόμενη αδυναμία που επιδεικνύει η αγορά πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,32% με σχεδόν όλους τους τομείς και τους μεγαλύτερους δείκτες της ηπείρου σε αρνητικό έδαφος.

Πριν λίγο, ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,39%, o DAX κατά 0,29%, o CAC40 κατά 0,47%, o IBEX35 κατά 0,58%, o FTSE MIB κατά 0,80%

Στο μεταξύ, το πετρέλαιο

αναμένεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, καθώς συνεχίζονται τα σκαμπανεβάσματα των τιμών, εξαιτίας των φόβων για κορεσμό της αγοράς.

Οι μεταπτώσεις των τιμών από τις απώλειες στα κέρδη ήταν συνεχείς πριν το άνοιγμα στην Ευρώπη, καθώς το θετικό κλίμα που επικρατούσε από τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, υποσκελίστηκε από τους φόβους για υπερπροσφορά στην αγορά.

Νωρίτερα, η τιμή του αμερικανικού αργού βρισκόταν γύρω στα 42,53 δολ/βαρέλι ενώ το μπρεντ ήταν περί τα 44,81 δολ/βαρέλι.

Στο επίκεντρο σήμερα και οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, η οποία θα εστιάσει κυρίως σε δυο θέματα: την ενίσχυση της Ευρώπης και την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο της τρομοκρατίας, της ασφάλειας, της παγκοσμιοποίησης και της κλιματικής αλλαγής.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο και αναμένεται να πληροφορήσει τους άλλους ηγέτες για τις προθέσεις της Βρετανίας σχετικά με την έξοδό της από την πολιτική και οικονομική Ενωση. Παράλληλα, αναμένονται με ενδιαφέρον τυχόν πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ Συντηρητικών και βορειοϊρλανδικού DUP και ως εκ τούτου τα βλέμματα στρέφονται και στην πορεία της στερλίνας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται σήμερα οι μετοχές του κλάδου ενέργειας, λόγω της αναταραχής στις τιμές του πετρελαίου, καθώς και του τομέα άμυνας και αεροπλοΐας, λόγω του International Air Show του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα