Πτώση στις ευρωαγορές λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit

Απώλειες την Τρίτη στις ευρωαγορές με τα περισσότερα χρηματιστήρια στο κόκκινο. Οι επενδυτές εστίασαν στις τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και σε νέα μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,19% στις 386,74 μονάδες.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE 100 -0,16%, o DAX -0,08%, o CAC 40 -0,26%, o FTSE MIB +0,24% και o IBEX35 +0,03%

«Οδηγός» των απωλειών οι μετοχές πρώτων υλών (-1,4%). Rio

Tinto, Glencore κ Anglo American σημείωσαν πτώση περί του 2%.

Τις καλύτερες επιδόσεις είχε το λιανικό εμπόριο με άνοδο 0,76%.

Η Tesco ξεχώρισε την Τρίτη καθώς η Goldman Sachs την αναβάθμισε σε "buy" από "sell". Η μετοχή κατέγραψε άνοδο περί του 3% ενώ νωρίτερα ξεπέρασε και το 8,5%. Τις μεγαλύτερες απώλειες 15,63% σημείωσε η Provident.

Στα μακροοικομικά της μέρας για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, οι δείκτες PMI της εταιρείας IHS Markit ανέβασαν ταχύτητα τον Νοέμβριο και, όπως προκύπτει, η αύξηση της παραγωγής επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 6,5 ετών. Παράλληλα, αύξηση σημειώνεται σε όλους τους βασικούς τομείς που καλύπτουν τη ζήτηση, την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος PMI ευρωζώνης αυξήθηκε στις 57,5 μονάδες τον Νοέμβριο, από 56 τον Οκτώβριο, σε συμφωνία με την προσωρινή εκτίμηση της 23ης Νοεμβρίου. Η παραγωγή ενισχύθηκε λόγω της ανόδου στον κλάδο μεταποίησης. Σημειώνεται ότι μόνο μια φορά στην 20χρονη ιστορία των μετρήσεων αυτών των δεικτών είχαμε παρόμοιο ρυθμό επέκτασης.

Ο PMI υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 56,2 μονάδες τον Νοέμβριο από 55 έναν μήνα πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα