Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά την απόλυση Τίλερσον

Με πτώση υποδέχθηκαν οι ασιατικές αγορές την αποπομπή μέσω twitter του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι ανησυχίες για το εμπόριο ενώ υπάρχουν και συνομιλίες για πιθανούς αμερικανικού δασμούς και στις κινεζικές εισαγωγές. Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει άγνωστο ύψος δασμών και περιορισμούς στις επενδύσεις. Ο Τραμπ θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς 60 δισ. δολ. στα κινεζικά προϊόντα, σύμφωνα με το Reuters,

το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, έπειτα από τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις που ολοκληρώθηκαν στο πράσινο, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια στις ΗΠΑ, αλλά και την τροχιά προστατευτισμού στην οποία φαίνεται πως έχει μπει η Ουάσινγκτον.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 190,81 μονάδων (-0,87%), στις 21.777,29 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 7,82 μονάδων (-0,45%), στις 1.743,21 μονάδες.

Στη Σεούλ, ο Kospi έκλεισε με πτώση 0,41%, ενώ στο Σίδνεϊ ο ASX/S&P 200 είχε πτώση 0,66%, με μέτρια κέρδη για Rio Tinto και BHP, τα οποία δεν στάθηκαν ικανά να ενισχύσουν τον γενικό δείκτη.

Στην Κίνα οι δείκτες βρέθηκαν υπό πίεση παρά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή. Ο Shanghai composite με πτώση 0,39% και ο Shenzhen με απώλειες 0,53%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με απώλειες 1,18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα