Πτώση στις ασιατικές αγορές εν αναμονή νέου γύρου συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας

Με πτώση έκλεισαν οι ασιατικές αγορές μετά από μια συνεδρίαση για γερά νεύρα, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή ενός νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών σε υψηλό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.

Οι κινεζικές χρηματαγορές έχασαν τα κέρτδη που είχαν νωρίτερα, με τον Shanghai composite να χάνει τελικά 0,18% και να κλείνει στις 2.596,98 μονάδες, ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε ελαφρώς στις 7.589,58 μονάδες. Ο Shenzhen composite υποχώρησε κατά 0,377% και έκλεισε στις

1.314,99 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,08% με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Tencent να χάνει πάνω από 0,5%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,60% και έκλεισε στις 20.649 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος Topix έχασε 0,68% και έκλεισε στις 1.555,51 μονάδες. Η μετοχή της Softbank Group μειώθηκε πάνω από 1,17%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε χωρίς μεταβολές στις 2.177,30 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung Electronics ενισχύθηκε κατά 0,67%. Αλλες μετοχές τεχνολογίας ωστόσο σημείωσαν απώλειες: η SK Hynix υποχώρησε κατά 3,75%, η LG Electronics έχασε 2,59% και η Samsung SDI έχασε 0,22%.

Στην Αυστραλία, το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω επίσημης αργίας.

Στο μεταξύ, η Κίνα ετοιμάζεται να στείλει εθνική αντιπροσωπεία υπό τον αντιπρόεδρο, Λιου Χε, την Ουάσινγκτον προκειμένου να ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων σε ανώτατο επίπεδο.

Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα στις συνομιλίες, καθώς οι δυο χώρες κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουν να κλείσουν μια συμφωνία για το εμπόριο πριν λήξει η προθεσμία της προσωρινής «ανακωχής» στις αρχές Μαρτίου.

Πριν τις συνομιλίες, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνιούτσιν, ανέφερε πως κατά τη γνώμη του οι δυο χώρες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες και ότι ανυπομονεί για τις συνομιλίες με τον Λιου

Οι αγορές αυτή την εβδομάδα στρέφουν το βλέμμα και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς FOMC) στις ΗΠΑ που ξεκινά αύριο. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ και άλλα μέλη της FOMC αναμένεται να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα, μετά την αύξηση στην οποία προχώρησαν τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα