Πτώση στην Ασία στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ - Γιούνκερ

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν σήμερα τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, στον απόηχο της συνάντησης μεταξύ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τραμπ που, αν και βοήθησε στο να μειωθούν οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, δεν κατάφερε να εμποδίσει τη διεύρυσνη των απωλειών στις κινεζικές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite έχασε 0,81% και διαμορώθηκε στις 2.880,19 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,7%, με τις μετοχές στους περισσότερους κλάδους, όπως χρηματοοικονομικά, αυτοκίνητα και ακίνητα, να υποχωρούν.

Στο Χονγκ Κονγκ

ο Hang Seng υποχώρησε 0,80%.

Με πτώση έκλεισε σήμερα και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,12% και απώλειες 27,38 μονάδων, στις 22.586,87μονάδες.

Ο δείκτης Topix αντίθετα ενισχύθηκε κατά 0,70%, κερδίζοντας 12,30 μονάδες για να κλείσει στις 1.765,78 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 μείωσε τις απώλειες στο 0,05%, ενώ άνοδο 0,12% σημείωσε ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας – ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, κατά τις πρωινές συναλλαγές.

Αντιθέτως, οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν χθες ράλι μετά τη συνάντηση Τραμπ – Γιούνκερ στον Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο ν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ξεκίνησαν μια νέα φάση στη σχέση τους, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις σε έναν αριθμό θεμάτων που θα περιλαμβάνουν και την κατάργηση των δασμών σε βιομηχανικά αγαθά, αλλά και την περαιτέρω συνεργασία τους σε ενεργειακά ζητήματα.

Όπως είπε, «συμφωνήσαμε σήμερα να συνεργαστούμε για μηδενικούς δασμούς, μηδενικούς μη δασμολογικούς φραγμούς και μηδενικές επιδοτήσεις για τα μη βιομηχανικά αγαθά».

Το κλίμα ωστόσο επιβαρύνουν σήμερα τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Facebookτα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Πάντως, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, απομένει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί στα εμπορικά ζητήματα, σε ό,τι αφορά κυρίως τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα