Πτώση στη Wall - Από το 2019 οι φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, λέει η Γερουσία

Σημαντική πτώση την Πέμπτη στη Wall μια μέρα μετά τα ρεκόρ που σημειώθηκαν την Τετάρτη καθώς η Γερουσία λέει ότι οι φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις θα ισχύσουν από το 2019.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,43% στις 23.462 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,38% στις 2.584 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,58% στις 6.750 μονάδες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας

θα καθυστερήσει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% από 35% μέχρι το 2019 ενώ το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε λόγο για άμεση μείωση του εταιρικου φόρου στο 20% .

Οι προσδοκίες για άμεση φορολογική μεταρρύθμιση είχαν αυξηθεί πρόσφατα και ήταν εκείνες που συνέβαλλαν στα αλλεπάλληλα ρεκόρ της Wall Street.

Πτώση άρχισε με την έναρξη της συνεδρίασης λόγω και της πτώσης των μετοχών της τεχνολογίας. Επίσης, οι επενδυτές εστίασαν μια σειρά μικτών εταιρικών αποτελεσμάτων από εταιρείες λιανεμπορίου.

«Αναμένουμε ότι η βραχυπρόθεσμη δυναμική θα επιδεινωθεί προσωρινά, εξαιτίας των μετοχών της τεχνολογίας καθώς ήταν υπερεκτιμημένες» δήλωσε η Katie Stockton, υψηλόβαθμος στέλεχος της BTIG.

Keywords
Τυχαία Θέματα