Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα σε πόλεμο και εταιρικά αποτελέσματα

Σε χαμηλό 7 μηνών έκλεισαν σήμερα Πέμπτη, οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι αγορές αξιολογούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την αβεβαιότητα να έχει κορυφωθεί μετά την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων και τα οικονομικά στοιχεία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει απότομη βουτιά αυτή την εβδομάδα, ακολουθώντας τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις ανησυχίες για τα επιτόκια έπειτα από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,16% στις 439 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου. Σε αυτό συντέλεσε ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών που έχασε 2,12%, με τη μετοχή της Renault να κάνει βουτιά 7% μετά την ανακοίνωση εσόδων που απογοήτευσαν τους αναλυτές. Ωστόσο, οι τεχνολογικές μετοχές αντιστάθηκαν στην τάση με άνοδο 0,6%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,13% και διαμορφώθηκε στις 7.502 μονάδες. Το LSE περιόρισε τις συναλλαγές του FTSE 100 κατά ένα ημίωρο, καθώς είπε ότι «διερευνά ένα περιστατικό».

O γαλλικός CAC 40 έχασε 0,64% στις 6.921 μονάδες και ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,34%, στις 15.043 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 1,36% χαμηλότερα στις 27.754 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,72% στις 9.146 μονάδες.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν μεγάλη πτώση, με τις αγορές της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν απώλειες περίπου 2% αντίστοιχα.

Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε και στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να ξεπερνά το 4,9% για πρώτη φορά από το 2007.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ελαφρά πτώση την Πέμπτη εν όψει της πολυαναμενόμενης ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Διαβάστε ακόμη

Φορέας Ακινήτων: 4 αλλαγές – δέλεαρ για την προσέλκυση επενδυτών – Το νέο χρονοδιάγραμμα

Citi: H Ελλάδα θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή από τον οίκο S&P

Νέος «βασιλιάς» στις ευρωπαϊκές αγορές – Ποιο χρηματιστήριο πήρε τα σκήπτρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα