Πτώση για Intel παρά τα ισχυρά μακροοικονομικά

Η Intel, ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς στον κόσμο, ανακοίνωε αποτέλεσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο οι μετοχές υποχώρησαν καθώς ορισμένοι αναλυτές κι επενδυτές μιλούν για ενδείξεις πως η ανάπτυξη ίσως να επιβραδυνθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η μετοχή της Intel κινείται πτωτικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αφότου ανακοίνωσε συνολικά κέρδη, έσοδα και προοπτικές που ξεπέρασαν

τις εκτιμήσεις της Wall Street, όμως η αύξηση των εσόδων β' τριμήνου στον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα της ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β' τριμήνου 5,01 δισ. δολ. ή 1,05 δολ. ανά μετοχή, έναντι 2,81 δισ. δολ. ή 58 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,04 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 16,96 δισ. δολ. από 14,76 δισ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη 97 σεντς και έσοδα 16,78 δισ. δολ.

Παράλληλα, η Intel ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 27% από κέντρα δεδομένων, στα 5,5 δισ. δολ., ενώ σύμφωνα οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 5,61 δισ. δολ.

Η Intel εκτιμά πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 1,15 δολ. και τα έσοδα από 17,6 δισ. έως 18,6 δολ. για το τρίτο τρίμηνο. Για το σύνολο του έτους αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 4,15 δολ. ανά μετοχή και έσοδα από 68,5 δισ. δολ. έως 70,5 δισ. δολ.

Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 1,08 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 17,64 δισ. δολ. για το τρίτο τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα