Πτώση 200 μονάδων για τον Dow μετά το sell-off στον τομέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Ισχυρή πτώση για τις αμερικανικές μετοχές την Τρίτη με οδηγό την πτώση των εταιρειών βιοτεχνολογίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού υποχώρησαν επηρεασμένες από το ισχυρό δολάριο και την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ο DOW υποχώρησε 1,09% στις 18.128,66 μονάδες ενώ ο S&P 500 έχασε 1,24% στις 2.136,73 μονάδες. Ο NASDAQ κατέγραψε πτώση 1,54% στις 5.246,79 μονάδες.

«Η υποχώρηση του πετρελαίου

σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa σαφώς δημιουργεί αρνητικό κλίμα για τις μετοχές», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities.

Υποχώρησαν την Τρίτη τα futures του αμερικανικού αργού, διατηρώντας όμως το επίπεδό τους πάνω από τα 50 δολάρια στο βαρέλι.

Η International Energy Agency ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ σημείωσε άνοδο τον Σεπτέμβριο, ακόμα και την ώρα που μεταξύ των μελών του συζητείται το σχέδιο μείωσης της παραγωγής.

Το αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε πτώση 56 σεντς ή 1,1% στα 50,79 δολάρια στο βαρέλι.

Οι τιμές σημείωσαν την Δευτέρα άνοδο 3,1% βρίσκοντας στήριξη στα νέα ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στηρίξει την πρόταση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Άνοδος 0,74% για το δολάριο, έναντι καλαθιού νομισμάτων, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιουλίου καθώς ενισχύεται η εκτίμηση ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια της τον Δεκέμβριο. Πτώση 2% της στερλίνας έναντι του δολαρίου Στο 0,86% ανέβηκε η απόδοση του αμερικανικού 2ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 1,76% αυτή του 10ετούς.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε κοντά στο 15,9 ενισχυμένος πάνω από 18,9%.

Εννέα μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Υποχώρησαν την Τρίτη τα futures του χρυσού, καταγράφοντας την έβδομη μέρα απωλειών σε οκτώ συνεδριάσεις, καθώς το δολάριο διαπραγματεύεται ανοδικά, μετά τις απώλειες για την στερλίνα με φόντο το Brexit.

"Αυτή η διόρθωση δεν οδηγείται από τις βασικές αρχές της οκονομίας αλλά εξαιτίας της ενίσχυσης του δολαρίου σε συνδυασμο με την αδυναμία να μπει τέλος στις απώλειες", σύμφωνα με τον Nico Pantelis επικεφαλής έρευνας της Secular Investorood, ο οποίος αναφέρει ότι θα υπάρξει και άλλη πτώση προς στα 1.200 δολάρια στην ουγγιά.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 4,50 δολάρια ή 0,4% στα 1.255,90 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα