Πρόβλημα στα A320neo της Airbus απειλεί deals δισεκατομμυρίων

Προβλήματα στις τουρμπίνες των ανανεωμένων Α320 της Airbus προκαλούν πονοκέφαλο στην εταιρεία, η οποία αναμένει εναγωνίως την επιδιόρθωσή τους από την Pratt & Whitney.

Η Qatar Airways αρνείται να παραλάβει τα αεροσκάφη Α320neo (New engine option) μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα. Η άρνηση αυτή καθυστερεί

την παράδοση 50 αεροσκαφών, σύμφωνα με τον CEO Akbar Al Baker. Η Lufthansa έχει επίσης αναφέρει πως δεν θα χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος σε μέρη που δεν υπάρχουν μηχανικοί της, ενώ η Norwegian Air Shuttle ανέφερε πως αναμένει την καθυστέρηση παράδοσης τεσσάρων Neo φέτος.

Τα δεδομένα της ίδιας της Airbus αποδεικνύουν πως δεν έχει ανταποκριθεί σε παραδόσεις 10 A320neo το πρώτο τρίμηνο, αν και η εταιρεία έχει υποσχεθεί την αντιστάθμιση των απωλειών στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου με μεγαλύτερη παραγωγή.

Τα πράγματα είχαν ξεκινήσει πολύ καλά για την Αirbus η οποία ανανέωσε ένα 25χρονο μοντέλο με την πρόσθεση νέων μηχανών, κάτι που οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων 4.500 αεροσκαφών.

Οι νέες τουρμπίνες υπόσχονταν 16% μικρότερη κατανάλωση καυσίμων, και οι ανταγωνιστές της Airbus προσπαθούσαν να ανακάμψουν από το αρχικό πλήγμα της καινοτομίας της Airbus. Παρόλα αυτά, με τα πρώτα Α320neo να ετοιμάζονται για απογείωση μέσα στο 2015, κυκλοφόρησαν φήμες πως οι τουρμπίνες της Pratt & Whitney αντιμετώπιζαν πρόβλημα ψύξης, κάτι που θα περιόριζε τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων του κάθε αεροσκάφους, και εν τέλει, τα έσοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα