Πρώτος στόχος είναι το «μηδέν» στην άμυνα

Πάμε…Από στο Γ. Καραϊσκάκης στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια μπαράζ κόντρα στην Ρουμανία η Γαλανόλευκη διεκδικεί την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.
Ό,τι και να γίνει ο πρώτος στόχος είναι το «μηδέν» στην άμυνα. Από εκεί και πέρα το γκολ μα εύκολα μα δύσκολα θα έρθει. Η επιθετική δυστοκία της Εθνικής Ελλάδος προβληματίζει αφού το 1-0 έχει γίνει το εθνικό μας σκορ. Βέβαια σημασία

έχει ότι παίρνει τις νίκες και δεν είναι τυχαίο ότι έχασε την απευθείας πρόκριση στα τελικά σε ισοβαθμία με τη Βοσνία η οποία πέταγε φλόγες στην επίθεση στα παιχνίδια των Ομίλου.

Η Εθνική θα κατέβει σε διάταξη 4-3-3 και θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της υπερνικώντας στο κέντρο των Ρουμάνων οι οποίοι έχουν νεαρούς και γρήγορους παίκτες οι πολλοί από τους οποίους παίζουν σε ξένα πρωταθλήματα.

Η ομάδα του Σάντος έχει χαρακτήρα τον οποίο δείχνει κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες. Δεν φοβάται τις προκλήσεις και τις ξένες έδρες για αυτό πηγαίνει και φέρνει αποτελέσματα και μακριά από το Φάληρο. Για τον λόγο αυτό θετικό αποτέλεσμα στο Γ.Καραϊσκάκης απόψε θα ανεβάσει τα ποσοστά πρόκρισης.

Η Γαλανόλευκη έχει αποκτήσει διάρκεια και ταυτότητα μέσα στην πορεία στο χρόνο από τις αρχές του 21ου αιώνα. Κατάκτηση του Euro το 2004, συμμετοχή σε όλα τα επόμενα Ευρωπαϊκά, με πρόκριση σε εκείνο της Πολωνίας-Ουκρανίας στα προημιτελικά και συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής όπου πήρε την πρώτη της νίκη στον θεσμό αυτόν.

Η Ρουμανία στηρίζεται στο παρελθόν της ενώ η Ελλάδα και στο παρόν της.

Η ομάδα τους Σάντος δεν θα πρέπει να βιαστεί, θα πρέπει να ακολουθήσει, σαν δρομέας μεγάλων αποστάσεων, τον ρυθμό της χωρίς να παρασυρθεί ούτε από τον κόσμο ούτε από τους αντιπάλους που θα προσπαθήσουν να κτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Πάμε…

Blogger Μηνάς Τσαμόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα