Πρωτοφανής ανάκαμψη για την κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης

Είναι μια τεράστια εταιρεία επενδύσεων που ανήκει σε μια μικροσκοπική χώρα, παρά ταύτα αναμένεται να ανακοινώσει ανάκαμψη δυσθεώρητου ύψους σε ό,τι αφορά την αξία του χαρτοφυλακίου της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας CIMB.

Πρόκειται για την κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek που υπολογίζεται ότι θα σημειώσει

αύξηση της καθαρής αξίας του χαρτοφυλακίου της κατά 12-15% για το σύνολο της χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η CIMB προβλέπει ότι η καθαρή αξία χαρτοφυλακίου της Temasek θα ανέλθει στα 273-278 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (σχεδόν 200 δισ. αμερικανικά δολάρια).

Πέρυσι, η Temasek είχε ανακοινώσει πτώση 9% στην αξία του χαρτοφυλακίου της, ποσοστό που αντιστοιχούσε σε 24 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης, στα 242 δισ. δολ. Σιγκαπούρης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε πτώση της αξίας χαρτοφυλακίου από το 2009, κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης. Ωστόσο, οι αγορές στις οποίες έκανε φόκους η Temasek έχουν ανακάμψει από τότε, με τον δείκτη Straits Times να σημειώνει άνοδο σχεδόν 12,7% από την 1η Απριλίου του 2016 έως και τις 31 Μαρτίου του 2017 μι αυτό παρά την ψήφο υπέρ του Brexit, ένα γεγονός που η Temasec θεωρούσε ως το Νο1 ρίσκο για το 2016.

Μεταξύ των μεγαλύτερων τοποθετήσεων της Temasek, αναφέρεται ότι οι μετοχές της DBS σημείωσαν αύξηση κατά 27% κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, ενώ οι μετοχές της SingTel ενισχύθηκαν κατά 4,5%.

Οι μετοχές της Standard Chartered ενισχύθηκαν κατά 68% και της εισηγμένης στις ΗΠΑ Alibaba κατά σχεδόν 37%.

Αντιθέτως, η μετοχή της Singapore Airlines υποχώρησε κατά 12%.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η επενδυτική εταιρεία στοχεύει στον καταναλωτικό τομέα θεωρώντας τον ως επένδυση – κλειδί παγκοσμίως, καθώς η κατανάλωση σημειώνει μεγάλη άνοδο στις αναδυόμενες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα