Πρόστιμο στην πτωχευθείσα NEOSET από την Επ. Ανταγωνισμού

Περίπου τρία χρόνια μετά το λουκέτο... η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε σήμερα να επιβάλει πρόστιμο στη ΝΕΟΣΕΤ για παραβάσεις σε θέματα ανταγωνισμού, γεγονός που καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τη χρονοβόρα διαδικασία ελέγχων και αποφάσεων εκ μέρους της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 88.814 ευρώ λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την κρίση στον κλάδο, την πτώχευση

της εταιρείας και την αυτόβουλη τροποποίηση των συμβάσεων, πριν την επέμβαση της Επιτροπής!

Το πρόστιμο αφορά πρακτικές της εταιρείας το διάστημα 2000 - 2013 σχετικά με το σύστημα franchise του δικτύου καταστημάτων ΝΕΟΣΕΤ ΚΟΥΖΙΝΑ. Η έρευνα, που ανακάλυψε στοιχεία για κάθετους περιορισμούς του ανταγωνισμού, είχε ξεκινήσει έπειτα από καταγγελία συγκεκριμένης εταιρείας.

Πρόκειται ειδικότερα, για τον καθορισμό τιμών μεταπώλησης και τον περιορισμό αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων, ιδίως μέσω ρήτρας αποκλειστικής προμήθειας και επιτρεπτού μόνο λιανικών πωλήσεων, και περιορισμού των ενεργητικών πωλήσεων σε τελικούς χρήστες από τα μέλη του δικτύου επιλεκτικής διανομής της NEOSET.

Keywords
Τυχαία Θέματα