Προσεχώς: Τεχνητή νοημοσύνη για καθημερινές ασχολίες

Η πραγματική τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζεται σε απροσδόκητα μέρη πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύετε.

Μπορεί η πρόσφατη νίκη της τεχνητής νοημοσύνης κατά του πρωταθλητή "Go" να έφτασε στα πρωτοσέλιδα αλλά η νοημοσύνη των μηχανών εξελίσσεται σε σημείο όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλο και περισσότερους ανθρώπους, για περισσότερες δραστηριότητες. Κάπως έτσι, τέσσερις μηχανικοί με σχεδόν μηδενική γνώση ιαπωνικών κατάφεραν και σχεδίασαν λογισμικό το οποίο μπορεί να αποκωδικοποιήσει τον γραπτό λόγο της γλώσσας.

Οι προγραμματιστές της Reactive Inc., σχεδίασαν μία εφαρμογή

η οποία αναγνωρίζει γραπτά ιαπωνικά με 98,66% ευστοχία. Η startup των 18 μηνών στο Τόκιο είναι μέλος της ολοένα και αναπτυσσόμενης παγκόσμιας κοινότητας προγραμματιστών και εφευρετών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα νευρωνικά δίκτυα για να προγραμματίσουν την τεχνητή νοημοσύνη για πολύ πιο χρήσιμα πράγματα από το να κερδίζουν παιχνίδια λογικής ή να απαντάνε σε ερωτήσεις γνώσεων.

Η τεχνητή νοημοσύνη ήταν κάποτε αποκλειστικά για τις τεράστιες εταιρείες όπως η Facebook και η Google. Τώρα, οποιαδήποτε startup με γνώση στο θέμα μπορεί να χρησιμοποιήσει cloud-based πλατφόρμες, με τις Microsoft, Nvidia και Αmazon να πουλούν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Reactive, η οποία χρησιμοποιεί το λεγόμενο και "deep learning" βασίζεται στον τρόπο που αναλύουν πληροφορίες οι άνθρωποι. Γι αυτό το λόγο και μπόρεσαν να αναλύσουν τα kanji, τα ιδιαίτερα ιαπωνικά γράμματα τα οποία έχουν τρομακτικά πολλούς συνδυασμούς.

Όλη αυτή η ραγδαία ανάπτυξη των εφαρμογών έχει και το οικονομικό της σκέλος, βέβαια, με τις επενδύσεις σε startups τεχνητής νοημοσύνης να φτάνουν τα 310 εκατ. δολάρια το 2015, επταπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα