Προς τα 1,25 δολάρια, κοιτάζει το ευρώ...

Οι οπαδοί του ισχυρού ευρώ αγωνίζονται να εκτινάξουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα πάνω από τα 1,25 δολάρια φέτος, καθώς το επίπεδο των 1,20 δολαρίων αποδείχθηκε δύσκολο να ξεπεραστεί μέσα στο 2017.

Το νόμισμα υποχώρησε μόλις βρέθηκε σε αυτό το ανώτατο όριο τρεις φορές τον περασμένο μήνα, σε μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τη συμπεριφορά του κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Χρειάστηκε ένας συνδυασμός αισιοδοξίας τόσο για τη νομισματική πολιτική, όσο και για τη γερμανική πολιτική, προκειμένου να ξεπεράσει τελικά το 1,20 δολάρια τον Ιανουάριο. Θα λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα των ιταλικών

εκλογών και τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Μάρτιο, ώστε να δει αν μπορεί να κάνει το ίδιο και πάλι με το επίπεδο των 1,25 δολαρίων.

Την εβδομάδα διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει από τις 5 Μαρτίου, η ανταπόκριση της αγοράς μετά τις ιταλικές εκλογές που θεωρούνται από τους λίγους κινδύνους που υφίστανται ακόμα στη ζώνη του ευρώ, καθώς και μετά την ψηφοφορία του σαββατοκύριακου στους Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας σχετικά με την έγκριση ή όχι της συμμετοχής τους στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού με την καγκελάριο Angela Merkel, αλλά και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Μαρτίου.

Το ευρώ έπεσε τελικά από το επίπεδο των 1,20 δολαρίων στις 12 Ιανουαρίου, όταν η Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία, απομακρύνοντας μερικούς κινδύνους για το κοινό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα