Προς εξαγορά τουρκικής μονάδας της Sberbank η μεγαλύτερη τράπεζα του Ντουμπάι

Η μεγαλύτερη τράπεζα του Ντουμπάι Emirates NBD επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη ρωσική Sberbank με στόχο την πιθανότητα εξαγοράς της Denizbank, που είναι η μονάδα της ρωσικής τράπεζας στην Τουρκία. Οι μετοχές τόσο της Denizbank και της Emirates

NBD σημείωσαν άνοδο μετά την είδηση.

Οι συνομιλίες είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει η όποια μεταβίβαση, ανακοίνωσε πάντως η τράπεζα του Ντουμπάι.

«Η Emirates NBD σε σταθερή βάση αποτιμά πιθανές ευκαιρίες σε διάφορες αγορές και μια νέα ανακοίνωση θα γίνει μόνον αν υπάρξει κάποια απτή εξέλιξη στο θέμα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Sberbank και Denizbank επιβεβαίωσαν επίσης ότι είναι σε συνομιλίες με ξεχωριστές ανακοινώσεις. Οι συνομιλίες αυτές περιλαμβάνουν την πιθανότητα απόκτησης του μεριδίου της Sberbank στην Denizbank από την Emirates NBD, ανακοίνωσε η τράπεζα με έδρα τη Μόσχα.

Η Sberbank, που αντιμετωπίζει κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ από το 2014, αγόρασε την τουρκική μονάδα Denizbank από την Dexia με τίμημα 3,5 δισ. δολ. το 2012. Η Denizbank ήταν η ένατη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας από πλευράς assets στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ρωσική τράπεζα είχε συνομιλίες και με άλλες τράπεζες του Κόλπου, αναφέρουν πηγές στο πρακτορείο Bloomberg.

H Sberbank κατέχει το 99,9% της Denizbank, με την τελευταία να ενισχύεται κατά 20% στις 5,77 λίρες ανά μετοχή στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Η μετοχή της Emirates NBD στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι ενισχύθηκε κατά 4,7%, ενώ της Sberbank υποχώρησε κατά 1% στο χρηματιστήριο της Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα