Προς εκλογές μέσα καλοκαιριού οδεύει η Ιταλία

Ολοταχώς προς εκλογές μέσα καλοκαιριού οδεύει η Ιταλία, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, θεωρείται πλέον πιθανή η προσφυγή στις κάλπες στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, κάτι που θα προϋπέθετε, όμως, άμεση διάλυση της βουλής και γερουσίας, και την θητεία του Κάρλο Κοταρέλι ως πρωθυπουργού για δυο μόνο μήνες, ή την παραμονή του Πάολο

Τζεντιλόνι στην πρωθυπουργία.

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκαν όλα, σχεδόν, τα κόμματα.

Νωρίτερα, ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι φέρεται να αποχώρησε από το Μέγαρο Κυρηνάλιο, χωρίς να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Το γεγονός αυτό ερμηνεύτηκε ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα προτίθεται ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Διάλυση Βουλής και εκλογές ζητά το Δημορκατικό Κόμμα

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Reuters, το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας ζητάει την «άμεση» διάλυση του κοινοβουλίου και διενέργεια εκλογών τον Ιούλιο.

Ο επικεφαλής της ομάδας του κόμματος στη Γερουσία, Αντρέα Μαρκούτσι, κάλεσε τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, να στείλει την Ιταλία πίσω στις κάλπες. Νωρίτερα την Τρίτη, το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε πως δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τεχνοκράτη, Κάρλο Κοταρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα