Προεξοφλεί νίκη των Ρεπουμπλικάνων η Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, εν μέσω των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν νίκη των Ρεπουμπλικάνων, καθώς αυτή θα ωθήσει υψηλότερα τις μετοχές χάρις στις φοροαπαλλαγές που υπόσχεται η κυβέρνηση Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, αν οι Δημοκρατικοί πάρουν και τα δύο σώματα, θα προκαλέσουν πιέσεις στις μετοχές, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση των πολιτικών που εφάρμοσε η κυβέρνηση Τραμπ για την τόνωση της οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,23%

στις 25.520 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,75% υψηλότερα στις 7.384 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 2.748 μονάδες.

Στις δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί προηγούνται με επτά ποσοστιαίες μονάδες. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει, μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρξει προσέλευση-ρεκόρ στις ενδιάμεσες εκλογές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,15% υψηλότερα στα 63,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.234 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1429 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα