Προειδοποίηση Τραμπ: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια για τον πάστορα Μπράνσον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές "χωρίς να κάνει τίποτα", μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απείλησε την Άγκυρα με νέες κυρώσεις.

"Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα" είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. "Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν

πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας", συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας απέρριψαν και το νέο αίτημα του Αμερικανού πάστορα για απελευθέρωση.

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, με αντάλλαγμα να υπάρξει επιείκεια στις έρευνες για την υπόθεση της Halkbank, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε, προχώρησε το Middle East Eye.

Άλλωστε χθες ο πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «πληρώσουν» για την απελευθέρωση του πάστορα Brunson.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία παζαριού με την Τουρκία.

Υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή δήλωσε στο Middle East Eye ότι για να λυθεί η κρίση που μαστίζει την τουρκική οικονομία, πρέπει να απελευθερωθεί ο πάστορας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τουρκία χρειάζεται κάτι ως αντάλλαγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα