«Πράσινο» για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό του ξενοδοχείου Δουζόγλου στο Μικρολίμανο

Της Στεφανίας Σούκη

Με 2 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί η σχεδιαζόμενη επένδυση του ομογενούς επιχειρηματία Θεόδωρου Δουζόγλου στο Μικρολίμανο για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Mistral.
Το έργο, συνολικού κόστους 5 εκατ. ευρώ, έλαβε το τελικό «πράσινο» φως από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επένδυση είχε ενταχθεί στην αρχική προσωρινή λίστα του υπουργείου Οικονομίας στις αρχές του 2018.

Πρόκειται για την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου

της επιχείρησης «ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ Ακινήτων- Τουριστική ΙΚΕ» που συνδέεται με τον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια, μέσα στην κρίση από το 2015 και μετά, στον κλάδο των ξενοδοχειακών και επαγγελματικών ακινήτων, έχοντας αποκτήσει και το εμβληματικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, έτερο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου που προορίζεται επίσης για ξενοδοχείο, επαγγελματικά ακίνητα στο Μαρούσι κ.τ.λ..

Τώρα, με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στο τέλος Οκτωβρίου εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας (α’ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακής μονάδας με παράλληλη αναβάθμιση κατηγορίας από 3 σε τέσσερα αστέρια και επέκταση δυναμικότητας κατά 7 δωμάτια – 30 κλίνες στον Πειραιά.

Οσον αφορά το Mistral είναι 74 δωματίων και αγοράστηκε από τον επιχειρηματία στις αρχές του 2017. Το ξενοδοχείο αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας- εξ ου και το πωλητήριο που είχε μπει ήδη από το 2012 κι εν συνεχεία η διακοπή της λειτουργίας του. Το ακίνητο έχει προνομιακή θέση, δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), το νέο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του γηπέδου Βeach Volley και του κλειστού γυμναστηρίου Tae Kwon Do και την Εθνική Ναυταθλητική Μαρίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα