«Πράσινο φως» στις διαπραγματεύσεις για την επέκταση παραχώρησης του ΔΑΑ

Μετ' εμποδίων και με καθυστέρηση τριών μηνών ξεκινά η διαπραγμάτευση για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, η έναρξη των επαφών μεταξύ στελεχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε τελικά το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΔΑΑ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Η

εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συστάθηκε το 1996 με σκοπό την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για 30 χρόνια, βάσει της σχετικής σύμβασης παραχώρησης που λήγει έτσι το 2026. Μέτοχοι του ΔΑΑ σήμερα είναι το ελληνικό Δημόσιο (25%), το οποίο έχει αναλάβει και τη διαχείριση, το ΤΑΙΠΕΔ (30%), οι συμφερόντων PSP Investments, Avi Alliance GmbH (26,7%) και AviAlliance Capital GmbH (13,3%) και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου (5%).

Οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες εστιάζουν προς το παρόν στη διαμόρφωση της ατζέντας των θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν αλλά και στην κατάρτιση σαφούς χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωσή τους και την επίτευξη συμφωνίας.

Η συμφωνία για την παραχώρηση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί ήδη από το 2015, ώστε να παραχωρηθεί το 30% του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη, ωστόσο είχε καθυστερήσει λόγω αντίδρασης του κ. Ρουμελιώτη, η οποία τελικά κάμφθηκε με παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα