Πούτιν προς Τσίπρα: Υπάρχουν διμερή επενδυτικά σχέδια που έχουν «παγώσει»

Επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το διμερές εμπόριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass. Ο Βλ. Πούτιν τόνισε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 80% τους πρώτους δύο μήνες του έτους, ωστόσο, άφησε αιχμές για τις διμερείς επενδύσεις που παραμένουν «παγωμένες».

«Υπάρχει μια θετική τάση αναφορικά με τον όγκο του διμερούς εμπορίου, καθώς αυυξήθηκε κατά περισσότερο

από 4% το περασμένο έτος και στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ενισχύθηκαν κατά 80%. Το εμπόριό μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε συνολικά κατά 43%» δήλωσε ο Πούτιν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ορισμένα διμερή projects με καλές προοπτικές ανάπτυξης που παραμένουν "παγωμένα"».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν. «Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές μας τάσεις στο διμερές εμπόριο και την κατάσταση στην περιοχή στο σύνολό της» δήλωσε ο πρωθυπουργός. Eπιπλέον τόνισε ότι η εισροή ρωσικών τουριστών στην Ελλάδα αυξάνεται.

Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε 70 λεπτά, αντί για 30 που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα