Πούτιν: "Άνοιγμα" στην ΕΕ για την άρση των κυρώσεων λόγω κρίσης

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει ένα μήνυμα για την ΕΕ: Ας βάλουμε την σύγκρουση στην Ουκρανία στο χρονοντούλαπο και ας συνεργαστούμε ξανά.

Ο Putin πρόκειται να χρησιμοποιήσει την ομιλία του στο International Economic Forum της Αγ. Πετρούπολης για να ομαλοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Ένωσης, αλλά μάλλον δεν θα προσφέρει καμία υποχώρηση για την Ουκρανία. Υψηλόβαθμοι

αξιωματικοί άλλων χωρών που θα παρευρεθούν στο Φόρουμ συμπεριλαμβάνουν τον Ιταλό πρωθυπουργό Matteo Renzi και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.

Oι κυρώσεις που τέθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως απάντηση στην στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας προκάλεσαν και την χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα εδώ και δύο δεκαετία. Αν και η Ρωσία δεν αναμένει πως οι κυρώσεις θα αρθούν σύντομα, ο Putin ελπίζει πως θα δει σύντομα φως στο τούνελ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ οι οποίες θα λήξουν την 31η Ιουλίου, χρειάζονται ομόφωνη ψήφο για να παραταθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει, για παράταση εξαμήνου. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Γερμανία η οποία ηγείται του μπλοκ για τις κυρώσεις έχει αναφέρει πως η αντίσταση σε αυτές έχει αυξηθεί αφού οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς χάνουν δισεκατομμύρια.

Η Ευρώπη δείχνει, επίσης κι άλλο σημάδι πως θέλει να συνεργαστεί με τη Ρωσία, αφού Juncker και Putin αναμένεται να συζητήσου τρόπους για την επέκταση του Nord Stream.

Keywords
Τυχαία Θέματα