Πούλησαν τη Facebook στην είδηση - Μετα-συνεδριακή βουτιά 10%

Ότι ανεβαίνει απότομα, κατεβαίνει ακόμη πιο απότομα... Ή αλλιώς, όπως λένε στη Wall Street, αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση.

Μια άνευ προηγουμένου διόρθωση πραγματοποιήθηκε στη μετοχή της Facebook, με τους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι, ωθώντας τη μετοχή σε επίπεδα-ρεκόρ μερικες ωρες νωρίτερα, πριν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, και με τα αποτελέσματα -παρότι ισχυρά- να μην ξεπερνούν

πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η μετοχή υπέστη διόρθωση ως και 10% ενδοσυνεδριακά, με το profit taking να περιορίζεται στο 8% αυτή τη στιγμή, κάτω από τα 200 δολάρια.

Αν και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5,12 δισ. ή 1,74 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 3,89 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, η επίδοση δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών –σε έρευνα της FactSet.

Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, έφθασαν τα 13,04 δισ. δολάρια -υποδεέστερα των προβλέψεων-, από 9,16 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σε 631,6 δισ. δολάρια, υπολειπόμενη μόνο των Apple, Alphabet, Amazon και Microsoft.
Για το σύνολο του 2018, η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 23%, επισημαίνεται.

Διαβάστε: Συνέχεια των «μπελάδων» για το Facebook - Η Cambridge Analytica μοιράστηκε τα δεδομένα με Ρώσους

Υπενθυμίζεται πως τα λειτουργικά κέρδη της Facebook κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 63%, σε ετήσια σύγκριση, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκαν στα 4,99 δισεκ. δολάρια, έναντι 3,06 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 11,97 δισεκ. για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 8,03 δισεκ. το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα