Πότε «κόβουν» και πληρώνονται τα μερίσματα

Του Δημήτρη Παφίλα

Αποδόσεις έως και 8% προσφέρουν οι μερισματοφόρες μετοχές της οδού Αθηνών. Ο μήνας Μαϊος θα είναι μήνας... εισπράξεων για πολλούς Έλληνες επενδυτές καθώς θα καταβάλλουν τα μερίσματα οι εταιρείες ΟΠΑΠ, Aegean, Autohellas, ενώ θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο ο Τιτάν και ο ΟΤΕ. Αναλυτικά, τα ποσά, οι ημερομηνίες αποκοπής και πληρωμής

έχουν ως εξής:

OΠΑΠ : Μερισματική απόδοση 8%

Το μέρισμα, ύψους 0,60 ευρώ, θα αποκοπεί στις 2 Μαϊου και θα πληρωθεί από τις 9 Μαϊου. Υπενθυμίζεται ότι, έχει δοθεί προμέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή, άρα με την σημερινή τιμή των 9 ευρώ η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στο 8%.

ΤΙΤΑΝ : Aπόδοση 4,5%

Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάνας θα διανείμει μέρισμα και αποκοπή κεφαλαίου 1,10 ευρώ ανά μετοχή. Η αποκοπή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου και η πληρωμή θα πραγματοποιείται από τις 20 Ιουνίου. Η μερισματική απόδοση με την σημερινή του Τιτάνα ( 24,19 ευρώ) ανέρχεται στο 4,5%. Το μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου δικαιούνται και οι προνομιούχες μετοχές.

Ενδιαφέρον για τους επενδυτές θα έχει εφόσον η οικογένεια Κανελλόπουλου αποφασίσει τελικά την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές καθώς η τιμή των πρώτων υπολείπεται αφού κινείται στα 18,27 ευρώ.

Aegean Airlines : 5,3%

Μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Aegean Airlines. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαϊου και η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 24 Μαϊου. Η μερισματική απόδοση στην σημερινή τιμή φθάνει το 5,3%.

Autohellas : 5,7%

Υψηλή απόδοση 5,7% παρουσιάζει και η Autohellas καθώς για την χρήση του 2016 θα διανείμει μέρισμα 0,85 ευρώ ανά μετοχή. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαϊου και η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 31 Μαϊου.

ΟΤΕ : Απόδοση 1,7%

Μέρισμα 0,16 ευρώ θα διανείμει ο ΟΤΕ. Η αποκοπή του θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή. Η μερισματική απόδοση ανέρχεται στο 1,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα