Πώς η ζωή μπορεί να αλλάξει ακόμα και μονοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια!

Ο Κινέζος καλλιτέχνης, Gao Rongguo, δημιούργησε μια σειρά όμορφων, συγκινητικών πορτρέτων – φωτογραφιών. Στα πορτρέτα αυτά εμφανίζονται μονοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια και η επίδραση της ζωής που καταγράφεται ξεκάθαρα στα πρόσωπα και τα σώματά μας.

Στα επίσημα πορτρέτα, τα δίδυμα ποζάρουν κοιτώντας το ένα το άλλο, κάνοντάς το απίθανο να μην παρατηρήσεις τις διαφορές ανάμεσά τους. Ένας δίδυμος μπορεί να είναι πιο κοντός ή να έχει περισσότερες ρυτίδες, στίγματα ή να έχει χάσει περισσότερα μαλλιά. Για τον καλλιτέχνη, η σειρά είναι μια μεταφορά του πως το πεπρωμένο διαμορφώνει την ζωή και πως

ακόμα και άνθρωποι που γεννήθηκαν την ίδια περίοδο, μπορούν να έχουν ευρέως διαφορετικές εμπειρίες.

Τα δίδυμα αδέρφια που απασχόλησαν τον Gao, είναι όλα άνω των 50 ετών – αρκετά μεγάλα για να ξέρουν ποιο ήταν το πεπρωμένο τους. Αυτό σημαίνει επίσης πως τα πρόσωπα των πορτρέτων έχουν ζήσει κάποια από τα μεγαλύτερα δεινά της χώρα. Και αυτές οι εμπειρίες είναι αποτυπωμένες στα πρόσωπά τους.

Το τελευταίο πορτρέτο της σειράς αποτελεί και το πιο εύστοχο. Στα δεξιά, ένας άνδρας στέκεται προφίλ, ενώ στα αριστερά υπάρχει ένα άδειο τοπίο, καθώς η ζωή του δίδυμου αδερφού του τελείωσε πριν την δική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα