Πώς η Καρντάσιαν κατάφερε να «ηγείται» ολόκληρης της βιομηχανίας κατανάλωσης

Η Κιμ Καρντάσιαν γιορτάζει σήμερα τα 36 της χρόνια και το Bloomberg κάνει ένα αφιέρωμα στην διασημότητα που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια με την υπερπροβολή της ίδιας και ολόκληρης της οικογένειάς της, να κινεί τα νήματα ολόκληρης της καταναλωτικής βιομηχανίας.

Μπορεί η Κιμ αυτή την περίοδο να κάνει ένα διάλειμμα, αλλά η επιρροή της διάσημης

τηλεπερσόνας και της οικογένειά της στον τρόπο που οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματα τους, καλά κρατεί.

Το πως η οικογένεια Καρντάσιαν αναρτούν φωτογραφίες στο Instagram, γυμνάζονται στο γυμναστήριο ή ακόμη ντύνουν τα παιδιά τους, επηρεάζουν τον τρόπο που ψωνίζει το καταναλωτικό κοινό.

Σκεφτείτε τους ως υποκατάστατο του τρόπου που ξοδεύουμε χρήματα. Αν θέλετε να δείτε το μέλλον του κλάδου των καταναλωτών, θα πρέπει να... συμβαδίσετε με τις Καρντάσιαν, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Εδώ είναι ο πρόχειρος οδηγός, σύμφωνα με το Bloomberg

Selfies

Οι Καρντάσιαν βγάζουν selfies όλη την ώρα. Το ίδιο κάνουν όλοι. Αυτό επηρεάζει τα πάντα, από το μακιγιάζ που αγοράζουν οι γυναίκες, τα ρούχα που φορούν, ακόμη και τη ζήτηση για την αισθητική χειρουργική.

Καρτ ποστάλ από τον Παράδεισο

Οι πλούσιοι πρόκειται να δαπανήσουν φέτος σε πολυτελείς εμπειρίες και όχι σε επώνυμα ρούχα και ρολόγια.

Καλλυντικά

Η Κιμ Καρντάσιαν μας σύστησε το contouring (μέθοδος μακιγιάζ) και την τάση να χρησιμοποιούν οι γυναίκες διαφορετικά χρώματα ως βάση για να τονίσουν τις φυσικές καμπύλες του προσώπου, γεγονός που εκτόξευσε τις πωλήσεις καλλυντικών.

Athleisure

Στις Καρντάσιαν αρέσει να είναι όμορφες ενώ κάνουν γυμναστική – το ίδιο πλέον και στις υπόλοιπες γυναίκες. Στην πραγματικότητα, η συνήθεια του να φορούν όμορφα αθλητικά ρούχα έξω από το γυμναστήριο, έχει δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατηγορία ενδυμάτων, την athleisure.

Για παράδειγμα οι πωλήσεις των κολάν αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι των άλλων γυναικείων ενδυμάτων.

Παιδικά ρούχα

Η North West, η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν έχει σύνολα που θα ζήλευε κάθε μικρή κυρία.

Έχει, επίσης, εμπνεύσει την Balmain να ξεκινήσει μια σειρά παιδικά, όπως και τους σχεδιαστές Tom Ford και Karl Lagerfeld.

Keywords
Τυχαία Θέματα