Πόλη της φρεσκάδας: Δημοτική αστυνομία για ένα πιο καθαρό Παρίσι

Μπορεί το Παρίσι να είναι γνωστό ως «Πόλη του φωτός» αλλά είναι επίσης γνωστό ότι στον τομέα της καθαριότητας δεν είναι και πολύ φωτεινό. Μάλιστα οι ίδιοι οι  Παριζιάνοι χαρακτηρίζουν την πόλη τους ως βρώμικη και κυρίως εκείνοι που ζουν στα βόρεια και ανατολικά διαμερίσματα.

Προβληματισμένη με την υποψηφιότητά της για την προεδρία, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό, αποφάσισε τελικά να υλοποιήσει τουλάχιστον την υπόσχεσή της σχετικά με τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας, ώστε να νοικοκυρευτεί κάπως η πρωτεύουσα. «Απόφαση ιστορική» γράφει ο Τύπος, αφού το Παρίσι

ήταν η μόνη πόλη της Γαλλίας χωρίς δημοτική αστυνομία, γιατί επί Ναπολέοντα το 1800 είχε ανατεθεί η ασφάλεια της πρωτεύουσας στην κεντρική εξουσία.

Δημοτική Αστυνομία με αποστολή την καθαριότητα

Έτσι στο προαύλιο του Δημαρχείου παρουσιάσθηκαν οι πρώτοι 154 επίλεκτοι της δημοτικής αστυνομίας με πρόβλεψη να φθάσουν τους 5.000 έως το τέλος της θητείας, το 2026. Οι επίλεκτοι πρώτοι ξεκινούν από αύριο την αποστολή τους στους δρόμους του Παρισίου. Προτεραιότητα τους: Η καταπολέμηση -με νουθεσία και πρόστιμα στη συνέχεια- κάθε μη πολιτισμένης συμπεριφοράς όπως πέταμα σκουπιδιών και αποτσίγαρων, η μη συλλογή των περιττωμάτων σκύλων, δραστηριότητες παράνομων μικροπωλητών, παρεκτροπές στην κυκλοφορία, παρατημένα e-scooter στα πεζοδρόμια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και η προστασία ευάλωτων ατόμων.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Sitel: Η πρώτη «φουρνιά» από τις 1.000 προσλήψεις του αμερικανικού «κολοσσού» στην Ελλάδα

Σκρέκας: Τετραψήφιος αριθμός επανασύνδεσης ρεύματος – Οριζόντια έκπτωση 15% στο αέριο

Keywords
Τυχαία Θέματα