“Πολεμήστε” με αποδείξεις και τα “λευκά φτερά”

Όποιοι Έλληνες θέλουν να μείνουν στην χώρα, αγωνίζονται και μοιάζουν με τους Εγγλέζους την περίοδο που οι Γερμανοί βομβάρδιζαν το Λονδίνο και τις άλλες αγγλικές πόλεις.

Μπορεί να ακούγεται μελό, αλλά είναι η μόνη λύση διότι το να χαρακτηρίζεις – όπως η Αρβελέρ - τους Έλληνες τεμπέληδες ή οτιδήποτε άλλο, δεν προσφέρει τίποτα.
Τι θέλουμε να πούμε ; Τότε, το 1944, οι πάντες στην Αγγλία προσέφεραν ό,τι μπορούσαν. Οι γυναίκες έραβαν, έπλεκαν, συγκέντρωναν τρόφιμα, ρούχα. Τα παιδιά μάθαιναν από μικρά την πολιτοφυλακή.

Αυτό

που κανένα τρόπο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία ήταν όσοι
δεν υπηρετούσαν στον στρατό, ενώ μπορούσαν. Ήταν οι χειρότερα στιγματισμένοι άνθρωποι, όπως και κάποιοι λίγοι που συνεργάστηκαν με τους ναζί. Τους αποκαλούσαν “Λευκά φτερά” μια ονομασία που έγινε συνώνυμο της δειλίας.

Ποιά θα μπορούσαν να ήταν τα αντίστοιχα σημερινά “λευκά φτερά” στην σημερινή Ελλάδα; Στην πρώτη σειρά, οι κάθε λογής μεγαλόσχημοι που πολέμησαν λυσσσαλέα παντί τρόπο, για να επιστρέψει η χώρα στην δραχμή.

Στην επόμενη θέση όλοι όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο, ενώ διέθεταν εναλλακτικές λύσεις.

Από εκεί πέρα ο καθείς μπορεί να τοποθετήσει σ αυτή την κατηγορία ότι,κ τον ενοχλεί περισσότερο.

Τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος, όλους όσοι το απομύζησαν με συμβάσεις κλπ.

Μια κατηγορία, επίσης η οποία έχει σημαντικές ευθύνες είναι όλοι όσοι κερδοσκοπούν ασύστολα, ειδικά αυτοί που συναλλάχθηκαν με το κράτος της μεταπολίτευσης.
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, όμως. Η ιστορία λ.χ με τις αποδείξεις είναι μια καλή ευκαιρία. Όλοι θα έχετε συναντήσει κάποιους από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ασκούν κριτική κριτική, αλλά το βράδυ κτυπάνε το “Ζ” λίγες αποδείξεις δηλώνοντας λιγότερα φυσικά έσοδα.

Δοκιμάστε να ζητήσετε μια απόδειξη από την καφετέρια ή το μικρό καφενείο.
Την πρώτη ημέρα θα σας φέρει απόδειξη. Την επόμενη φορά, όμως, θα είναι πιο οργανωμένος και θα σας φέρει μια άλλη απόδειξη με μεγαλύτερο ποσό. “Μήπως θέλετε να σας φέρω 1000 ευρώ αποδείξεις ;” θα προσθέσει προσπαθώντας να σας
κάνει συνένοχο. Αν δεν ζητήσετε με επιμονή την δική σας απόδειξη, θα χάσετε το παιχνίδι.

Η δική σας επιμονή θα γίνει ο εφιάλτης όλων όσοι κερδοσκοπούν εις
βάρος των υπολοίπων. Όταν αναγκαστεί να κόβει αποδείξεις, κάπου θα ξεσπάσει και αυτός.

Στους προμηθευτές του ή στα υπόλοιπα καταστήματα που πηγαίνει. Θα ζητήσει αποδείξεις με την σειρά του και αυτό μπορεί να επεκταθεί παντού όπως μια πυραμίδα. Καλύτερα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι και η ώρα των “Λευκών φτερών” θα έλθει.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα