Ποιους «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό στο υπ. Εργασίας

Προβληματισμό προκαλεί στην αστυνομία η νέα εμφάνιση των τρομοκρατών στο κέντρο της Αθήνας με τον εκρηκτικό μηχανισμό που άφησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Ένα μήνα μετά το χτύπημα στη Γαλλίκη πρεσβεία με χειροβομβίδα, τρομοκράτες επέλεξαν άλλο ένα κεντρικό σημείο στην Αθήνα

για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση αναφέρουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τρομοκράες που πειραματίζονται μιας και ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν πυροδοτήθηκε-άγνωστο γιατί, πιθανότατα από λάθος συνδεσμολογία.

Τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζονται από την αστυνομία είναι είτε να πρόκειται για παραφυάδες του Επαναστατικού Αγώνα ή της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών είτε να πρόκειται για την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας που χτύπησε τη Γαλλική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο σακίδιο μπροστά στο υπουργείο Εργασίας βρέθηκε ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων το οποίο ήταν γεμάτο εκρηκτική ύλη με τους ειδικούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια να προσπαθούν να προσδιορίσουν το είδος της καθώς αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι η εκρηκτική ύλη ήταν ANFO με TNT τότε θα πρόκειται για ένα στοιχείο που «δείχνει» προς Επαναστατικό Αγώνα.

Στην ίδια κατεύθυνση δείχνει και το γεγονός ότι ο άγνωστος άνδρας που πήρε στη 1:20 στην Εφημερίδα των Συντακτών έκλεισε την απειλή του με τη φράση «προσοχή, δεν είναι φάρσα» όπως έλεγαν κάθε φορά τα μέλη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή για να αποκρυπτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε όποιος άφησε το σακίδιο με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες να μιλούν για ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε την επίμαχη ώρα μπροστά στο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα