Ποιο βασίλειο δείχνει ενδιαφέρον για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το ενδιαφέρον του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκαλύπτουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές εφημερίδες «Sun» και «Daily Mail» κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον του βασιλιά Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της βρετανικής ομάδας.

Σύμφωνα με βάση το ρεπορτάζ, ο ίδιος έδωσε εντολή στον υιό του, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να διερευνήσει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του αγγλικού συλλόγου από την οικογένεια Γκλέιζερ, τον τωρινό κάτοχο

των «μπέμπηδων».

Δεν αποκλείεται οι πρώτες συζητήσεις να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, με αφορμή την επίσκεψη του Αβραμ Γκλέιζερ στη Σαουδική Αραβία για να πάρει μέρος σε διάσκεψη επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η πρόταση που θα κατατεθεί για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 4.5 δις ευρώ (κάτι που ωστόσο δεν θα είναι πρόβλημα για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας).

Το ενδιαφέρον του βασιλιά Σαουδικής Αραβίας προέκυψε μετά τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει γειτονικές χώρες στο ποδόσφαιρο, όπως η περίπτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Μάντσεστερ Σίτι από τον σεϊχη Μανσούρ, αλλά και του Κατάρ, που κατέχει την Παρί Σ.Ζ. μέσω του Νάσερ Αλ-Κελαϊφι.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 900 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα