Ποιες ευρωπαϊκές χώρες «προτιμούν» οι διακινητές ανθρώπων (Γράφημα)

Η εμπορία ανθρώπων έχει γίνει ακόμη πιο προσοδοφόρα επιχείρηση υπό το πρίσμα της προσφυγικής κρίσης, κάνοντας ρεκόρ κερδών μεταξύ 2 και 4 δισεκατομμυρίων λιρών πέρυσι, καθώς οι εγκληματικές οργανώσεις στην Ευρώπη εκμεταλλεύονται τους απελπισμένους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το σπίτι τους και την πατρίδα τους.

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει μόνο τα θύματα που προσδιορίζονται από τις αρχές, σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα.

Η Statista δημιούργησε ένα γράφημα για να αποδείξει

ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν το υψηλότερο επίπεδο των καταχωρημένων θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων:

Η Ολλανδία βρίσκεται στην κορυφή, με 1.561 καταχωρημένα θύματα, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, με 1.358.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση, είναι ο κύριος σκοπός για την εμπορία ανθρώπων, που αποτελεί το 67% του συνόλου των καταχωρημένων θυμάτων.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει:

Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πιο στοχευμένες χώρες από τους διακινητές ανθρώπων, λόγω της υψηλής ζήτησης για φθηνό σεξ και εργασιακές υπηρεσίες στις χώρες αυτές.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία, η οποία είναι επίσης η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό των εγγεγραμμένων θυμάτων.

'Ενα σχόλιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει:

Η εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση μπορεί να λάβει διάφορες μορφές: πιο ορατές είναι, η περίπτωση της πορνείας στο δρόμο, αλλά ως επί το πλείστον οι οίκοι ανοχής ή οι ιδιωτικές κατοικίες.

Η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ελβετία «ρυθμίζουν» επίσης την πορνεία σε κάποια μορφή, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των μη καταχωρημένων θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα