Ποια εταιρεία προσφέρει μετοχές αξίας $69 εκατ. στους πελάτες της

Η βρετανική εταιρεία παράδοσης τροφίμων, Deliveroo, ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη πως σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αναμένεται να προσφέρει μετοχές αξίας 69 εκατομμυρίων δολαρίων στους πελάτες της. Η δυνητική της αξία υπολογίζεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για το μεγαλύτερο ντεμπούτο βρετανικής εταιρείας τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deliveroo, Γουίλ Σου, δήλωσε σύμφωνα με το CNCB, πως η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται

σε πολύ μεγάλο βαθμό στους πελάτες της που με τη στήριξή και την εμπιστοσύνη τους την βοήθησαν να εξελιχθεί. Για τον λόγο αυτό, επιθυμία της εταιρείας είναι τώρα να δώσει στους πελάτες της την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο του ταξιδιού της.

«Ως επί το πλείστον, οι «κοινοί θνητοί» δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις IPO. Οι θεσμικοί επενδυτές είναι οι μόνοι συμμετέχοντες. Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μας την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι. Για τον λόγο αυτό διαθέτουμε 50 εκατομμύρια λίρες μετοχών για να τους ευχαριστήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Deliveroo, οποιοσδήποτε πελάτης έχει χρησιμοποιήσει έστω και για μία φορά τις υπηρεσίες της θα μπορούσε από σήμερα, Δευτέρα, να δηλώσει το ενδιαφέρον του για αγορά μετοχών μέσω της εφαρμογής της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, όλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έως και 1.000 λίρες μετοχών ενώ διευκρινίζεται πως οι πιστοί πελάτες θα έχουν προτεραιότητα εάν η προσφορά υπερκαλυφθεί.

Η Deliveroo ακόμη ανέφερε ότι θα αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι τροφοδιανομείς της εταιρείας στην επιτυχία της με ένα πρόγραμμα ανταμοιβής 16 εκατομμυρίων λιρών που θα ξεκινήσει την ημέρα της καταχώρισης.

Η εκκριτική ανάπτυξη της εταιρείας παράδοσης δεν είναι τυχαία. Ο Ρας Μουλντ, διευθυντής επενδύσεων στην διαδικτυακή πλατφόρμα AJ Bell, δήλωσε ότι ο τελευταίος ένας χρόνος με τα συνεχή lockdown εκτόξευσε τη ζήτηση για εταιρείες όπως η Deliveroo. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δηλώνουν οι ειδικοί η αυξητική τάση των εν λόγω εταιρειών αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμη.

«Αναμένεται σκληρή μάχη για τα μερίδια πελατών αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών της Deliveroo στην προσφορά IPO» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουλντ.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται από εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Κτήμα Καμπά: Η χαμένη ευκαιρία του Μπουτάρη και το «μικρό Ελληνικό» της Ελλάκτωρ

Λευτέρης Σαμαράς (DHL Express Hellas): Η πρόκληση μεταφοράς των εμβολίων και οι νέες επενδύσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα