Πιστωτική κάρτα λανσάρουν Apple-Goldman Sachs

Με το εμπορικό σήμα Apple Pay και τη "σφραγίδα" της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναμένεται η Apple να κάνει το "μπάσιμο" στο χώρο του πιστωτικού χρήματος, με τα οφέλη και των δύο πλευρών να είναι σημαντικά.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στην Wall Street Journa, ο τεχνολογικός κολοσσός θα συνεργαστεί με την Goldman Sachs

προκειμένου να λανσάρουν μια κοινή πιστωτικη κάρτα.

Όπως επισημαίνει η WSJ, η κάρτα θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες που εμφανίζουν οι κύριες δραστηριότητες τους. Με τις πωλήσεις των iPhone να επιβραδύνονται, η Apple εστιάζει σε υπηρεσίες όπως οι πληρωμές μέσω κινητών, οι πωλήσεις εφαρμογών και οι πλατφόρμες συνεχούς ροής μουσικής. To Apple Pay, το οποίο φέρνει έσοδα με κάθε συναλλαγή, δεν είχε την εξάπλωση που περίμεναν τα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού.

Η Goldman από την πλευρά της επιχειρεί να κάνει «μπάσιμο» στην λιανική τραπεζική, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες στο trading χρεογράφων.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η προσφορά δανείων από την Goldman σε πελάτες της Apple που αγοράζουν iPhone και άλλες συσκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα