Πιστή στο πρόγραμμά της με τον πρώτο της προϋπολογισμό, η ιταλική κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα έχει στον πρώτο της προϋπολογισμό, από τη μια μεριά αρκετές φορολογικές περικοπές και από την άλλη ένα καθολικό βασικό εισόδημα, προκειμένου να δείξει στις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν υποχωρεί από την ατζέντα του, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria.

Το σαρωτικό οικονομικό πρόγραμμα αποσκοπεί να αποδείξει στους επενδυτές ότι η λαϊκιστική κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρά την αποστολή της, ακόμα

και μετά το κτύπημα στις ιταλικές αγορές ομολόγων, που επέφερε η δημιουργία της. Το βασικό εισόδημα για τους φτωχούς είναι ένα μέτρο που υποστηρίζεται έντονα από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος του συνασπισμού, η Λέγκα του Βορρά, υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους μείωση και απλούστευση των φορολογικών βαρών.

Τα δύο μέτρα "πρέπει να θεσπιστούν μαζί, καθώς είναι απαραίτητα για να αλλάξουν το σύστημα και να υποστηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο 69χρονος Tria στη Ρώμη, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg, η πρώτη του σε ένα διεθνές ειδησεογραφικό μέσο από τότε που ορκίστηκε την 1η Ιουνίου.

"Η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη πρέπει να προέλθει από τη σταδιακή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος", δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής οικονομίας και πρώην καθηγητής οικονομικών. "Μια τέτοια πορεία θα απαιτήσει από εμάς να ενεργήσουμε ως προς τη σύνθεση τόσο των φορολογικών εσόδων όσο και των δαπανών - η διαφωνία μας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θα αφορά το επίπεδο ελλείμματος, αλλά μάλλον το μείγμα των πολιτικών".

Keywords
Τυχαία Θέματα