Επανέρχεται σε ορθή θέση το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Επανέρχεται «στα ίσα» μετά την κλίση 7 μοιρών δεξιά που είχε πάρει νωρίτερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται για τρίτη μέρα σήμερα ελλιμενισμένο στον Πειραιά, μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο γκαράζ του και είχε ως αποτέλεσμα να ζήσουν περιπέτεια οι 875 επιβάτες του και το πλήρωμα που αριθμεί 140 μέλη.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός όταν μετά από την εκφόρτωση μιας νταλίκας το πλοίο πήρε κλίση προς τα δεξιά. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης. Περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι, ο αναπληρωτής

υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος και αναμένεται να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την πλήρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τι είχε προηγηθεί

Η φωτιά έχει περιοριστεί, με μικρές εστίες να καίνε ακόμη, ενώ αρχικά, το πλοίο είχει πάρει μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Τα νερά όμως μετατοπίστηκαν, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει αντίθετη κλίση 7 μοιρών, προς τα δεξιά. Άμεσα δόθηκε εντολή το πλοίο να εκκενωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των υδάτων προήλθε από κάποιο ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες απάντλησης των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση. Στο σημείο υπάρχουν ρυμουλκά προκειμένου να συνεισφέρουν βοήθεια.

Η Πυροσβεστική είχε βγάλει μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής αρκετά οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άντρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μάζευαν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα