Εντείνονται οι πιέσεις στην Ευρώπη με επίκεντρο τη Φρανκφούρτη

Υποχωρούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις συζητήσεις γύρω απ' τις διακρατικές εμπορικές συμφωνίες αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6% με τους περισσότερους κλάδους και τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να βρίσκονται στο κόκκινο. Οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών ηγούνται της πτώσης υπό την ανησυχία για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας. Χθες πάντως οι ηγέτες ΗΠΑ

και Καναδά εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της NAFTA θα καταλήξουν σήμερα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1%, στο Παρίσι ο CAC 40 0,40% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 0,70%. Την ίδια ώρα στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,60%, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 0,90% και στη Λισαβόνα ο PSI 20 0,45%.

Απώλειες άνω του 6% για την σουηδική Elekta μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Πάνω από 3% η πτώση και για την γαλλική Unibail-Rodamco-Westfield μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου της μετοχής από την Morgan Stanley.

Το πρωί στα ασιατικά χρηματιστήρια, τα κέρδη περιορίστηκαν σημαντικά κατά την τελευταία ώρα των συνεδριάσεων με τον δείκτη MSCI Asia Pacific εξαιρουμένης της Ιαπωνίας να κλείνει τελικά με απώλειες 0,20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα