Πιέσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα στη Βρετανία

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την ισχυρή άνοδο των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων και με την προσοχή να στρέφεται τόσο στις εξελίξεις στη βρετανική πολιτική ζωή όσο και στη νομισματική πολιτική ανά την υφήλιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έμεινε πρακτικά αμετάβλητος, καθώς ενισχύθηκε, μόλις 0,01% φθάνοντας στις 336 μονάδες.

Σε αρνητική πορεία κινήθηκαν γερμανική και βρετανική αγορά. Απώλειες 0,33% για τον DAX 30 στις 9.930 μονάδες, με τον

FTSE 100 να κινείται κατά 0,15% χαμηλότερα στο επίπεδο των 6.670 μονάδων. Αντίθετα με θετικό πρόσημο έκλεισε το γαλλικό χρηματιστήριο, καθώς ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,09% στις 4.335 μονάδες.

Απώλειες 0,38% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 στις 8.473 μονάδες, παρά την πολύ καλή πορεία των ισπανικών μετοχών. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην ιταλική αγορά, με τον δείκτη FTSE MIB να αποδυναμώνεται άνω τοιυ 1% στις 16.527 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής ανά την υφήλιο, με εκτίμηση ότι και η Τράπεζα της Αγγλίας θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, μετά και το Brexit, ενώ εκτιμούν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα νέο «πλουσιοπάροχο» πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Κέρδη άνω του 6% για τη μετοχή της Burberry παρά το ότι προειδοποίησε για περισσότερο αδύναμα του αναμενόμενου έσοδα, ενώ ράλι 4,4% εμφάνισε ο τίτλος της Nokia, μετά από την ανακοίνωση ότι έκλεισε συμφωνία για θέματα πατεντών με τη Samsung.

Εκ νέου στο επίκεντρο οι ιταλικές τράπεζες, αλλά αυτή τη φορά με θετικό τρόπο, καθώς όλοι ευελπιστούν ότι θα υπάρξει επίλυση του ζητήματος, χωρίς να εφαρμοστεί η οδηγία του bail-in. Κέρδη 5,6% για τον τίτλο της Banca Monte dei Paschi di Sienna, ενώ στο αντίποδα πτώση 3,7% σημείωση ο τίτλος της UniCredit.

Keywords
Τυχαία Θέματα